Корреляционная функция ток–ток при наличии химического потенциала и магнитного поля - Е. А. Апресян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена (2 + 1)-мерная электронная система, в которой используется связь между функциями Грина и проводимостью. Найдена корреляционная функция ток–ток (B) фермионной системы в присутствии неквантованного магнитного поля B, химического потенциала и щели m. Из этой функции можно получить выражение для поляризационного оператора, рассчитанного без магнитного поля. Полученный результат может быть применен для графена. Դիտարկվել է Դիրակի անզանգված ֆերմիոններից կազմված (2+1)-չափանի համակարգ, որտեղ օգտագորրծվել է Գրինի ֆունկցիաների ու հաղորդականության միջև կապը: Հաշվվել է հոսանք-հոսանք կոռելյացիոն ֆունկցիան երրորդ կարգի Ֆեյնմանի դիագրամի համար՝ չքվանտացված B մագնիսական դաշտի, m զանգվածի և η քիմիական պոտենցիալի առկայության դեպքում։ Այդ ֆունկցիայից բխում է բևեռացման օպերատորի արտահայտությունը՝ մագնիսական դաշտի բացակայության դեպքի համար: Ստացված արդյունքը կիրառելի է նաև գրաֆենի համար: The (2+1)-dimensional electron system was observed, where relation between the Green functions and conductivity was used. The current–current correlation function Пμv(B) for the fermion system was calculated in presence of non-quantizing magnetic field B, chemical potential η and gap m. From this function it’s possible to obtain the equation for polarization operator calculated without the magnetic field. The result is also applicable for graphene.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics