Возбуждение волноводного резонатора с высокой добротностью через субволновую щель - Х. Саакян; О. Ароян; Х. Неркарарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрено возбуждение стоячих TM-волн в одномодовом резонаторе с металлическими границами посредством субволновой щели. В предложенной структуре входящая через щель волновая энергия существенно зависит от длины падающей волны. Ուսումնասիրված է TM տիպի կանգուն ալիքների գրգռումը մետաղական պատերով միամոդ ռեզոնատորում բացված ենթաալիքային ճեղքի օգնությամբ։ Առաջարկված համակարգում ճեղքից ալիքային էներգիայի մուտքի գործակիցը խիստ կախված է ընկնող ալիքի երկարությունից։ The excitation of standing TM wave by subwavelength slit in the single-mode waveguide resonator with metallic borders is considered. In the presented structure the entrance energy through the slit strongly depends on the incident wavelength.
Keywords: Physics; Science; Optics; Light