Многосолитонный метод удаления дислокаций несоответствия из функциональной области гетероструктур - М. М. Аракелян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработана теоретическая модель уменьшения плотности дислокаций несоответствия на границе гетероперехода. Модель основана на отталкивании многосолитонной цепочки и одиночной дислокации, вследствие чего происходит удаление дислокации из функциональной области гетероструктуры. Հետերոանցումերի սահմաններում անհամապատասխանության դիսլոկացիաների խտության փոքրացման նպատակով մշակված է տեսական մոդել: Այն հիմնված է բազմասոլիտոնային շղթայի և միայնակ դիսլոկացիայի վանողության վրա, որի հետևանքով տեղի է ունենում դիսլոկացիայի հեռացումը հետերոկառուցվածքի ֆունկցիոնալ տիրույթից: The theoretical model of reduction of density of misfit dislocations on the heterostructure border is developed. The model is based on repulsion of a multisolitonic chain and single dislocation owing to what there a removal of dislocation from functional area of heterostructure occurs.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics