Материалы с отрицательной диэлектрической проницаемостью для диффузионного излучения - К. Б. Оганесян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена генерация диффузионного излучения в ИК области заряженной частицы, проходящей через случайную стопку пластин. Диффузионное излучение возникает за счет многократного рассеяния псевдофотонов на пластинах. Для повышения интенсивности излучения необходимо сделать рассеяние более эффективным, и для этой цели предлагается использовать материалы с отрицательной диэлектрической проницаемостью. Քննարկված է թիթեղների պատահական խրձի միջով անցնող լիցքավորված մասնիկների դիֆուզ ճառագայթման առաջացումը ինֆրակարմիր տիրույթում: Դիֆուզ ճառագայթումը առաջանում է թիթեղների վրա կեղծ ֆոտոննորի բազմակի ցրումների շնորհիվ: Ճառագայթման ինտենսիվությունը բարձրացնելու համար պետք է ցրումը ավելի արդյունավետ դարձնել: Այդ նպատակի համար առաջարկված է օգտագործել բացասական դիէլեկտրական թափանցելիությամբ նյութեր: The generation of diffusive radiation in the IR region by a charged particle passing through a random stack of plates is considered. Diffusive radiation originates due to multiple scattering of pseudophotons on the plates. To enhance the radiation intensity one needs to make the scattering more effective. For this goal we suggest to use materials with negative dielectric constant.
Keywords: Physics; Science; Radiation physics; Plasma Physics