Метод наведенной активности для исследования ядерных реакций на изотопах Pb и Sn - А. Р. Балабекян; С. В. Гагинян; Дж. Р. Дрноян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներմուծված ակտիվության մեթոդով ուսումնասիրված են մասնիկների և ծանր միջուների միջև ընթացող միջուկային ռեակցիաները: Այս մեթոդը թույլ է տալիս հետազոտել մնացորդային միջուկների առաջացման մեխանիզմը զանգվածների լայն տիրույթում, սկսած թեթև միջուկներից մինչև թիրախ միջուկի զանգվածին մոտ միջուկները: Բերված են կապարի հարստացված թիրախների (206Pb, 207Pb, 208Pb) և անագի իզոտոպի (118Sn) համար միջուկային ռեակցիաների ուսումնասիրության արդյունքները: The nuclear reactions in the interaction of particles with heavy targets were investigated by the method of induced activity. This method allows us to investigate the production mechanism of the residual nuclei in a wide mass range, starting from light nuclei to nuclei with masses close to the mass of the target. The results of studies of nuclear reactions on separated lead isotopes (206Pb, 207Pb, 208Pb) and on tin isotope (118Sn) were obtained by the method of induced activity.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics