Внутриподзонное поглощение света в параболической квантовой яме с учетом рассеяния на трехмерных оптических фононах - А. О. Геворгян; Э. М. Казарян; А. А. Костанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Խոտորումների տեսության երկրորդ կարգի շրջանակներում դիտարկված է լույսի ներենթագոտիական կլանումը պարաբոլական քվանտային փոսում՝ հաշվի առնելով ցրումը եռաչափ օպտիկական ֆոնոնների վրա: Կլանման գործակցի համար ստացված է վերլուծական արտահայտություն հաշվի առնելով երկու տիպի անցումներ՝ ֆոտոնի առաջնային կլանումով և հետագա ցրումով օպտիկական ֆոնոնի վրա, ինչպես նաև առաջնային ցրումով և հետագա լույսի կլանումով: Կլանման գործակցի համար ստացված են հաճախային բնութագիրը, կախումը ջերմաստիճանից և քվանտային փոսի լայնությունից: In the framework of the second order perturbation theory the light absorption by free carriers is investigated in a parabolic quantum well taking into account the scattering by 3D optical phonons.An analytical expression for the absorption coefficient is obtained taking into consideration two processes – with initial absorption of a photon and further scattering by optical phonons, and with the initial scattering by optical phonons and subsequent absorption of a photon. Frequency characteristics and dependences on temperature and quantum well width are examined.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics