Теоретическое обоснование возможности криогенного охлаждения твердотельной мишени при облучении пучком протонов циклотрона C18 - Г. С. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проведены расчеты теплофизических процессов охлаждения твердотельной мишени, облучаемой пучком протонов в циклотроне С18, методом конечных элементов программой ANSYS для пучков с неоднородной плотностью распределения частиц в профиле пучка. Կատարված են C18 ցիկլոտրոնի պրոտոնային փնջով ճառագայթվող պինդմարմնային թիրախի սառեցման ջերմաֆիզիկական հաշվարկները: Դրանք արված են վերջավոր տարրերի եղանակով՝ ANSYS ծրագրով, մասնիկների ոչ համասեռ բաշխման խտություն ունեցող փնջերի համար: Calculations of cooling thermal processes of the solid state target during C18 cyclotron proton beam irradiation were done by finite element method in ANSYS program for beams with inhomogeneous density distribution.
Keywords: Physics; Science; Thermodynamics