Поглощение свободными носителями в параболической квантовой яме с учетом рассеяния на ионизированных примесях - А. О. Геворгян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Դիտարկված են ներենթագոտիական անցումները պարաբոլական քվանտային փոսում՝ հաշվի առնելով ցրումը իոնիզացված խառնուկային կենտրոնների վրա: Ցրումով պայմանավորված մատրիցական էլեմենտի հաշվարկի համար կիրառված է Բոռնի մոտավորությունը, իսկ փոխազդեցության պոտենցիալը վերցված է կուլոնյան տեսքով: Intrasubband transitions caused by light absorption in a parabolic quantum well is considered taking into account the scattering by ionized impurity centers. To calculate the scattering matrix element the Born approximation is used, and the interaction with the impurity is described by Coulomb potential.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics