Некоторые особенности реализации лазеров на свободных электронах без инверсии - К. Б. Оганесян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Показано, что возможность создания лазеров на свободных электронах без инверсии (ЛСЭБИ) имеет пороговый характер по интенсивности усиливаемой волны. Дано описание пороговых условий в одночастичном подходе. Показано, что порог наблюдения усиления без инверсии достаточно высок, что может существенно затруднить возможность экспериментальной реализации ЛСЭБИ. Ցույց է տրված, որ առանց վերաբնակեցման ազատ էլեկտրոնային լազերների (ԱՎԱԷԼ) ստեղծման հնարավորությունը ունի շեմային բնույթ ըստ ուժեղացվող ալիքի: Միամասնիկային ռեժիմում տրված է շեմային պայմանների նկարագրությունը: Ցույց է տրված, որ առանց վերաբնակեցման ուժեղացման դիտման շեմը բավական բարձր է, ինչը կարող է էապես դժվարացնել ԱՎԱԷԼ-ների իրականացման փորձնական հնարավորությունները: The possibility of creation of free electron lasers without inversion (FELWI) that has threshold behavior on amplified wave intensity is shown. The description of threshold conditions in single regime is given. It is shown, that the observation threshold of amplification without inversion is very high, which essentially hampers experimental realization possibility of FELWI.
Keywords: Physics; Science; Plasma Physics