Гамма-сканер для контроля радиохимической чистоты меди-цинских изотопов - Г. С. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработан и испытан гамма-сканер для измерения радиохимической чистоты радиоактивных изотопов. Осуществлено измерение радиологической чистоты пертехнетата натрия. Результаты измерения подтвердили возможность использования устройства при производстве медицинских изотопов. Նախագծված, ստեղծված և փորձարկված է գամմա-սքաներ՝ ռադիոակտիվ իզոտոպների ռադիոքիմիական մաքրության չափման համար: Կատարված է նատրիումի պերտեխնետատի ռադիոքիմիական մաքրության չափում: Չափման արդյունքները հաստատել են, որ ստեղծված սարքը հնարավոր է կիրառել բժշկական իզոտոպների արտադրության ժամանակ: A gamma-scanner for radiochemical purity measurement of medical isotopes was designed and tested. The measurements of radiochemical purity of sodium pertechnetate were done. Results of measurements showed a possibility of device application for medical isotopes production.
Keywords: Physics; Science; Electricity and magnetism