Экспериментальное исследование вращения плоскости поляризации света в обогащенной наночастицами холестерической жидкокристаллической ячейке с анизотропным дефектным слоем - Э. С. Карагулян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Экспериментально показано, что в обогащённых наночастицами холестерических жидкокристаллических ячейках селективным отражением в видимом диапазоне света можно индуцировать дефект, управляемый внешним электрическим полем, и контролировать вращение плоскости поляризации света с помощью индуцированного дефекта. Փորձնականորեն ցույց է տրված, որ լույսի տեսանելի տիրույթում ընտրողաբար անդրադարձման հատկությամբ օժտված նանոմասնիկներով հարստացված խոլեստերիկ հեղուկ-բյուրեղային բջիջներում հնարավոր է մակածել արտաքին էլեկտրական դաշտով կառավարվող արատ և մակածված արատի միջոցով հնարավոր է կառավարել լույսի բևեռացման հարթության պտույտը: The possibility of defect induction controlled by external electric field in nanoparticle-enriched cholesteric liquid-crystalline cells with selective reflection in visible range of light and control the rotation of polarization plane of light by induced defect was experimentally demonstrated.
Keywords: Physics; Science; Descriptive and experimental mechanics