Oпределение энергии электрона в квантовой проволоке с точечным дефектом - Д. М. Седракян; Д. А. Бадалян; Л. Р. Седракян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена задача нахождения энергии основного состояния квантовой частицы в наноструктуре цилиндрической формы. Предполагается, что внутри наноструктуры имеется точечный дефект, который задается в виде δ-потенциала. Получено трансцендентное уравнение, определяющее наинизший уровень энергии частицы. Գլանային համաչափությամբ նանոկառուցվածքում դիտարկված է քվանտային մասնիկի հիմնական վիճակի էներգիայի որոշման խնդիրը: Ենթադրվում է, որ նանոկառուցվածքի ներսում գոյություն ունի կետային դեֆեկտ, որն ունի δ-պոտենցիալի տեսք: Ստացված է տրանսցենդենտ հավասարում, որը որոշում է էներգիայի ամենացածր մակարդակը: A problem for finding the energy of ground state of the quantum particle in a nanostructure with axial symmetry is considered. It is assumed that there is a point defect inside the nanostructure, which is given by δ-potential. A transcendent equation, which defines the lowest level of energy of the particle, is obtained.
Keywords: Physics; Science; Quantum Physics