Распространение сверхкороткого светового импульса малой площади через трехуровневую среду - М. А. Оганесян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовано распространение сверхкороткого (циркулярно-поляризованного) светового импульса малой площади через газовую среду трехуровневых атомов вблизи однофотонного резонанса. Выражение для формы проходящего импульса получено в рамках дипольного приближения и приближения вращающейся волны. Հետազոտված է գերկարճ (շրջանային բևեռացված) փոքր մակերեսով լուսային իմպուլսի տարածումը եռամակարդակ ատոմների գազային միջավայրով միաֆոտոն ռեզոնանսի պայմաններում: Նյութում տարածվող իմպուլսի տեսքի արտահայտությունը ստացված է դիպոլային մոտավորության և պտտվող ալիքի մոտավորության շրջանակներում:We study an ultrashort, small-area (circular polarized) pulse propagation through a gas medium of three-level atoms near one photon-resonance condition. The expression for the propagated pulse is obtained in frame of the rotated wave and dipole wave approximations.
Keywords: Physics; Science; Optics; Light