Лазерно-индуцированные нелинейные ориентационные явления и новые вортексные структуры - А. К. Алексанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлено теоретическое исследование термомеханического эффекта третьего типа в твист-ячейке нематического жидкого кристалла. Получено решение уравнения директора и оценена оптическая нелинейность. Տեսականորեն ուսումնասիրված է երրորդ տեսակի ջերմամեխանիկական էֆեկտը նեմատիկ հեղուկ բյուրեղի թվիսթ-բջջում: Ստացված է դիրեկտորի հավասարման լուծումը և գնահատված է օպտիկական ոչգծայնությունը: Theoretical study of the third-type thermomechanical effect in a twist cell of nematic liquid crystal is presented. The solution of director equation is obtained and optical nonlinearity is evaluated.
Keywords: Physics; Science; Electricity and magnetism