Эйкональное приближение в теории рентгеновского интерферометра - М. К. Балян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На основе эйконального приближения представлена теория образования рентгеновского муара, когда деформации присутствуют во всех трех блоках интерферометра. Выявлена роль каждого блока в процессе формирования муара. Данное приближение может быть применено для случая слабых деформаций общего вида.Էյկոնալ մոտավորությամբ զարգացված է ռենտգենյան ինտերֆերոմետրի տեսություն, երբ ինտերֆերոմետրի երեք թիթեղներում առկա են դեֆորմացիաներ: Բացահայտված է ամեն թիթեղի դերը մուարի ձևավորման պրոցեսում: Այդ մոտավորությունը կարող է կիրառվել ընդհանուր տեսքի թույլ դեֆորմացիաների դեպքում: On the basis of eikonal approximation a theory of X-ray interferometer in the case of deformations in all three plates of the interferometer is presented. The role of each plate of the interferometer in the process of moiré formation is investigated. The theory can be applied for the general case of weak deformations.
Keywords: Science; Radiation physics; Physics