Исследование параметров ондуляторов с постоянными магнитами - Л. А. Габриелян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проведены исследования гибридного ондулятора для ЛСЭ в терагерцовой области на магнитах из ферритового материала. Проведены симуляция ондулятора в среде FEMLAB и измерения на созданном макете. Приведены результаты измерения зависимости амплитуды магнитного поля от высоты магнитных элементов, а также зависимости магнитной индукции от соотношения ширины магнитных элементов и расстояния между ними. Բերված են տերահերցային տիրույթի ազատ էլեկտրոնային լազերի համար ֆերրիտային մագնիսների հիմքի վրա հիբրիդային օնդուլյատորի ուսումնասիրության արդյունքները: Օնդուլյատորի ուսումնասիրությունը սկսվեց նրա նախագծումից FEMLAB միջավայրում և ստեղծված նմուշի վրա չափումների կատարումից: Ներկայացված են մագնիսական դաշտի կախվածությունը մագնիսական տարրերի բարձրությունից, ինչպես նաև մագնիսական ինդուկցիայի կախվածությունը տարրերի լայնքի և նրանց միջև եղած հեռավորության հարաբերությունից: Investigations of a hybrid type undulator for the terahertz FEL with ferrite magnets were carried out. The study began with an undulator simulation in FEMLAB environment and measurements on a created model. The work presents the results of a study of the magnetic field dependence on the height of the magnetic elements and a study of the magnetic induction depending on the ratio of the width of magnetic elements and the distance between them.
Keywords: Physics; Science; Magnetism