Влияние водородной и кислородной пассивации на биочувствительность пористого кремния - Г. А. Меликджанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовано влияние кислородной и водородной пассиваций пористого кремния на его электрические свойства. В случае с кислородной пассивацией был использован раствор HCl:HF:EtOH, а водородной – H2O2:HF:EtOH. Изучены зависимости вольт-амперных характеристик и сопротивлений образцов от воздействия глюкозы и РНК бактерии E. coli (кишечная палочка). Հետազոտված են ծակոտկեն սիլիցիումի ջրածնային և թթվածնային պասիվացման ազդեցությունը նրա էլեկտրական հատկությունների վրա: Թթվածնային պասիվացման դեպքում օգտագործվել է HCl:HF:EtOH լուծույթը, ջրածնայինի դեպքում H2O2:HF:EtOH լուծույթը: Ցույց են տրված նմուշների վոլտ-ամպերային և դիմադրության կախվածությունները գլյուկոզայից և E. coli բակտերիայի ՌՆԹ-ից: Influence of oxygen and hydrogen passivation of porous silicon on its electrical properties is investigated. In the case of oxygen passivation there was used HCl:HF:EtOH solution and for hydrogen passivation – H2O2:HF:EtOH. The dependences of current-voltage characteristics and resistance values of samples on interaction of glucose and RNA of E. coli bacterium were studied.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics