Взаимное влияние модулей в газоразрядной трубке - А. С. Абраамян; К. В. Акопян; К. Г. Саакян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Экспериментально показано, что выбором величины постоянной компоненты разрядного тока и частоты модуляции переменной компоненты можно управлять взаимным влиянием модулей в многомодульном газоразрядном СО2-лазере с последовательным соединением модулей, имеющих общий резонатор и общий газовый объем. Փորձնականորեն ցույց է տրված, որ ընդհանուր ռեզոնատորով և գազային ծավալով բազմամոդուլային գազապարպումային CO2 լազերում մոդուլների հաջորդական միացման դեպքում, պարպման հոսանքի հաստատուն բաղադրիչի և փոփոխական բաղադրիչի մոդուլման հաճախության ընտրությամբ կարելի է ղեկավարել մոդուլների փոխազդեցությունը: We show experimentally that one can manage the mutual influence of the modules in a multimodule gas-discharge CO2 laser (laser with serial connection of modules with common resonator and gas space) by the choice of both the constant component of discharge current and the modulation frequency.
Keywords: Physics; Science; Molecular Physics