Обратная задача в акустоплазме - А. Г. Мкртчян; С. А. Чилингарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На основе экспериментально полученной формы распределения оптического излучения вдоль газоразрядной трубки сделана попытка с помощью решения обратной задачи определить рабочие и независимые параметры акустических колебаний и акустоплазмы. Ուսումնասիրված է գազապարպումային խողովակի երկայնքով փորձնական ճանապարհով ստացված օպտիկական տիրույթում ճառագայթման ինտենսիվության բաշխումը: Փորձ է արված հակադարձ խնդրի լուծման օգնությամբ որոշել ակուստապլազմայի և ակուստիկ տատանումների աշխատանքային և անկախ պարամետրերը: Using the experimentally obtained shape of distribution of the optical emission along the discharge tube an attempt is made to determine working and independent parameters of the acoustic oscillations and acoustoplasma by means of solving the inverse problem.
Keywords: Physics; Science; Molecular Physics