Исследование процесса расщепления ядер висмута на три соизмеримых по массе осколка ГэВ-ными фотонами - О. Ф. Погосова; В. С. Погосов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлены результаты экспериментального исследования процесса расщепления ядер 209Bi на три соизмеримых по массе осколка тормозными фотонами с граничными энергиями 2 ГэВ и 4.5 ГэВ с помощью ядерной фотоэмульсии, имплантированной ядрами висмута. Ներկայացված են 2 Գէվ և 4.5 Գէվ մաքսիմալ էներգիա ունեցող արգելակված ֆոտոններով 209Bi միջուկների երեք համեմատելի զանգված ունեցող բեկորների ճեղքման պրոցեսի փորձագիտական ուսումնասիրության արդյունքները՝ օգտագործելով բիսմուտի միջուկներով իմպլանտացված ֆոտոէմուլսիան: We present the results of experimental investigation of 209Bi nuclei fission process into three fragments with comparable masses by bremsstrahlung photons with maximum energies 2 GeV and 4.5 GeV using nuclear emulsion implanted with bismuth nuclei.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics