Фотолюминесценция кристаллов LiNbO3, легированных ионами Er3+ и Yb3+ - П. Г. Мужикян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Приведены результаты исследования кооперативных процессов в примесной подсистеме кристаллов ниобата лития, легированных ионами Er3+ и солегированных ионами Yb3+, при возбуждении на длинах волн 975 нм и 1064 нм. Բերված են Er3+ իոններով լեգիրված և Yb3+ իոններով համալեգիրված լիթիումի նիոբատի խառնուկային ենթահամակարգում կոոպերատիվ պրոցեսների հետազոտության արդյունքները` 975 նմ և 1064 նմ ալիքների երկարություններով գրգռման դեպքում: Results of cooperative phenomena investigations in the impurity subsystem of lithium niobate crystals doped with Er3+ and co-doped with Yb3+ impurity ions under continuous wave and pulsed excitation at 975 nm and 1064 nm wavelengths are presented.
Keywords: Physics; Science; Optics; Light