Переориентация директора жидкого кристалла в ячейке Хеле−Шоу - М. Р. Акопян; Г. С. Геворгян; Р. С. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Теоретически изучена переориентация директора жидкого кристалла (ЖК) за счет гидродинамических движений в ячейке Хеле−Шоу. Տեսականորեն ուսումնասիրված է հեղուկ բյուրեղի (ՀԲ) ուղղորդի վերակողմնորոշումը Հելե–Շոուի բջջում` հիդրոդինամիկ շարժումների շնորհիվ: Reorientation of liquid crystal (LC) director due to the hydrodynamic motions in a Hele–Shaw cell is studied theoretically.
Keywords: Physics; Science; Descriptive and experimental mechanics