Об усилении оптического сигнала в структурах с квантовыми точками - Г. Р. Джамалян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена возможность использования структур с квантовыми точками в качестве среды для усиления слабого оптического сигнала. Показано, что в подобных структурах возможен переход от поглощения к усилению без создания в них инверсной населенности. Առաջարկված է քվանտային կետերով կառուցվածքները օգտագործել որպես թույլ օպտիկական ազդանշանը ուժեղացնող միջավայր: Ցույց է տրված, որ նման կառուցվածքներում հնարավոր է առանց բնակեցման ինվերսիայի անցում` կլանումից դեպի ուժեղացում: The structures with quantum dots are considered as a medium for the amplification of a weak optical signal. It is shown that in such structures a transition from absorption to amplification is possible without creating of population inversion.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics