О максимальном значении КПД регенеративного идеального цикла Стирлинга - Р. М. Абрамян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Показано, что КПД регенеративного цикла Стирлинга принципиально не может достичь КПД цикла Карно, работающего в том же температурном интервале. Ցույց է տրված, որ Ստիրլինգի ռեգեներատիվ ցիկլի ՕԳԳ-ն սկզբունքորեն չի կարող հասնել նույն ջերմաստիճանային տիրույթում գործող Կարնոյի ցիկլի ՕԳԳ-ին: It is shown that the efficiency of the regenerative Stirling cycle principally does not reach the efficiency of the Carnot cycle, acting in the same range of temperatures.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics