Поправка импульса дейтронов в эксперименте “eg3” детектора CLAS - Н. Р. Баласанян; С. Г. Степанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
При применении корректирующего пакета “elos” для поправки измеренного импульса дейтрона из-за ионизационных потерь в эксперименте фоторождения на мишени из жидкого дейтерия были обнаружены нехарактерные пики в распределении импульса дейтронов. Հեղուկ դեյտերիումի թիրախի վրա իրականացված ֆոտոծնման գիտափորձի արդյունքների մշակման ժամանակ “elos” ծրագրային փաթեթի կիրառումը գրանցված դեյտրոնի իմպուլսի ճշգրտման համար ի հայտ բերեց ոչ բնութագրական պիկեր դեյտրոնի իմպուլսի բաշխվածության մեջ: Using energy loss correction package “elos” for deuteron momentum correction in the data analysis of photoproduction experiment on deuterium, the nonrelevant peaks have been observed in the momentum distribution of deuterons.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics