Увеличение при дифракции широко расходящегося пучка рентгеновского излучения - К. Т. Аветян; Л. В. Левонян; М. М. Аракелян; О. С. Семерджян; П. А. Григорян; О. М. Бадалян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработан новый метод осуществления дифракции широко расходящегося пучка характеристического рентгеновского излучения. Показано, что рентгенодифракционное изображение представляет собой набор гипербол, которые формируются дифрагированным излучением от определенных точек поверхности кристалла (активные точки). Մշակված է բնութագրական ռենտգենյան ճառագայթման լայն տարամիտված փնջի դիֆրակցիա իրականացնելու նոր եղանակ։ Ցույց է տրված, որ դիֆրակտային պատկերն իրենից ներկայացնում է հիպերբոլների հանրույթ։ Հիպերբոլները ձևավորվում են բյուրեղի մակերևույթի որոշակի կետերում դիֆրակտված ճառագայթումով։ Այդ կետերը անվանել ենք ակտիվ կետեր, որոնք նույնպես բաշխված են հիպերբոլների վրա և նկարագրվում են նույն հավասարումներով։ A new version of realization of diffraction of a widely divergent beam of X-Ray radiation in a crystal is developed. It is shown that the X-ray diffraction image is a set of hyperbolas which are formed by the diffracted beam from the certain points on the crystal surface (active points).
Keywords: Physics; Science; Chemical Physics