Модель Демкова–Кунике для ассоциации холодных атомов: режим слабого взаимодействия - Р. С. Сохоян; Г. Г. Азизбекян; К. Леруа; А. М. Ишханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучена нелинейная динамика формирования молекул в приближении среднего поля при когерентной фото- и магнито-ассоциации атомарного бозе-эйнштейновского конденсата в случае, когда конфигурация внешнего поля определяется моделью Демкова–Кунике с квазилинейным пересечением уровней, характеризующейся колоколообразной формой импульса и ограниченной вариацией расстройки. Միջին դաշտի մոտավորության սահմաններում ուսումնասիրված է մոլեկուլների ձևավորման ոչ-գծային դինամիկան ատոմական բոզե–էյնշտեյնյան կոնդենսատի կոհերենտ ֆոտո- և մագնիսա-ասոցիացիայի պրոցեսներում այն դեպքի համար, երբ արտաքին դաշտի կոնֆիգուրացիան որոշվում է զանգակաձև իմպուլսով և ապալարքի վերջավոր փոփոխությամբ բնութագրվող մակարդակների քվազի-գծային հատմամբ Դեմկով–Կունիկեի մոդելով: We study the nonlinear mean-field dynamics of molecule formation at coherent photo- and magneto- association of an atomic Bose–Einstein condensate for the case when the external field configuration is defined by the quasi-linear level crossing Demkov-Kunike model characterized by a bell-shaped pulse and finite variation of the detuning.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics