Два поколения физиков после Алиханяна - С. Г. Матинян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
А.И. Алиханян – известный советский физик, был одним из создателей экспериментальной ядерной физики и физики космических лучей в СССР и в Армении. Результатом его активной деятельности являются два последующих поколения высокопрофессиональных физиков, составляющих подлинное богатство науки Армении. Արտեմ Ալիխանյանը, ականավոր սովետական ֆիզիկոսը, փորձարարական միջուկային ֆիզիկայի և տիեզերական ճառագայթների ֆիզիկայի հիմնադիրնրից մեկն էր Սովետական Միությունում և Հայաստանում: Նրա եռանդագին գործունեության արդյունքում, նույնիսկ իրենից հետո, Հայաստանում ստեղծվեցին երկու բարձր որակավորում ունեցող ֆիզիկոսների սերունդ: Artem Alikhanian, famous Soviet physicist was one of the founders of experimental nuclear and cosmic rays physics in the USSR and in Armenia. His activity in Armenia ensured two generations of professionals arrived after him.
Keywords: Physics; Science