Особенности установки для исследования двухчастичных эксклюзивных реакций при больших переданных импульсах - А. А. Шагинян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлена методика постановки экспериментов по эксклюзивному рассеянию электронов и фотонов на нуклонах при переданных импульсах порядка 10 ГэВ2. Описаны многоканальные детекторы, позволяющие реали-зовать эксклюзивные эксперименты с использованием светимости на уровне 1039 см−2/с. Ներկայացված է փոխանցված իմպուլսի 10 ԳէՎ2 կարգի արժեքների դեպքում նուկլոնների վրա էլեկտրոնների և ֆոտոնների էքսկլյուզիվ ցրման գիտափորձի մեթոդիկան: Նկարագրված են նաև բազմականալային դետեկտորները, որոնք հնարավորություն են տալիս իրականցնել էքսկլյուզիվ գիտափորձեր լուսատվության 1039 սմ-2/վ արժեքների դեպքում: The technique of experimental design for electron and photon exclusive scattering on nucleons with transfer momentum values of the order of 10 GeV2 is presented. The multichannel detectors providing the possibility to realize exclusive experiments with luminosity values of 1039 cm-2/s are described.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics