Временное разрешение детектора формы сгустка с тонкой эмиссионной проволокой-мишенью - С. В. Жамкочян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Определено временное разрешение нового детектора продольных характеристик сгустка, основанного на СВЧ развертке вторичных электронов. Для точных расчетов по методу Монте-Карло разброса во временах пролета исследуемых электронов и определения размера регистрируемого электронного пятна разработан специальный код на основе программного обеспечения SIMION 8, где учтены распределение начальных энергий электронов, рас- пределения углов их вылета, а также структура ускоряющего и фокусирующего электрических полей. Որոշված է գերբարձր հաճախականությունների վրա հիմնված նոր, թանձրուկի երկարության դետեկտորի ժամանակային լուծողականությունը: Մոնտե-Կառլո մեթոդով հետազոտվող էլեկտրոնների թռիչքի ժամանակների և էլեկտրոնային պատկերի չափսերի ճշգրիտ հաշվարկների համար ստեղծվել է SIMION 8 ծրագրի վրա հիմնված հատուկ կոդ, որտեղ հաշվի են առնվել էլեկտրոնների նախնական էներգիաների բաշխումը, նրանց դուրս գալու անկյունների բաշխումը, ինչպես նաև արագացնող և ֆոկուսացնող էլէկտրական դաշտերի ռեալ կառուցվածքը: The time resolution of a new bunch length detector based on radio frequency (RF) scanning of the produced secondary electrons is calculated. A dedicated Monte-Carlo code by means of SIMION software is developed for accurate simulation of spread in the investigated secondary electrons transit times and image width.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics