Получение и магнитные свойства фталоцианинов цинка, однородно допированных щелочными металлами - А. С. Манукян; П. А. Вардересян; А. А. Мирзаханян; Э. Г. Шароян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработана методика получения однородных образцов металл-фталоцианинов, допированных щелочными металлами. Исследованы поликристаллические образцы фталоцианина цинка, допированные атомами натрия, калия и рубидия. Մշակված է ալկալիական մետաղներով լեգիրված ֆտալոցիանինների համասեռ նմուշների ստացման մեթոդ: Հետազոտված են նատրիումով, կալիումով և ռուբիդիումով լեգիրված ցինկի ֆտալոցիանինի բազմաբյուրեղային նմուշներ: A method of preparation of homogeneous samples of phthalocyanines doped with alkaline metals was developed. Polycrystalline samples of zinc phthalocyanines doped with sodium, potassium, and rubidium atoms were investigated.
Keywords: Physics; Science; Electricity and magnetism