Электронно-микроскопическое исследование цепных агрегатов наночастиц MoO3 - Р. К. Караханян; Р. Т. Малхасян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Получены цепные агрегаты наночастиц MoO3 и выявлены их полимероподобные свойства. Цепные агрегаты наночастиц MoO3, как и полимеры, образуют параллельные укладки, клубки, демонстрируют переход клубок–спираль, броуновское движение и высокую гибкость. Ստացված են MoO3 նանոմասնիկների շղթայական ագրեգատներ (ՆՇԱ) և հայտնաբերված են նրանց պոլիմերային հատկությունները: Ցույց է տրված, որ ՆՇԱ-ը պոլիմերների նման կազմում են գծային զուգահեռ դարսումներ, ցուցաբերում են կծիկ-պարույր անցում, բրոունյան շարժում և բարձր ճկունություն: MoO3 nanoparticles chain aggregates (NCA) are obtained. The polimer-like properties, namely, the coil–helix transition, formation of parallel packings, Brownian movement, and high elasticity are revealed.
Keywords: Physics; Science; Molecular Physics