Измерение продольной структуры адронных ливней до 20 ядерных длин взаимодействия - Г. Г. Акопян; М. О. Симонян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Продольные профили π-мезонных и протонных ливней измерены до 20 ядерных длин взаимодействия в железно-сцинтилляционном адронном Tile калориметре проекта ATLAS на пучках ускорителя Super Proton Synchrotron (SPS) в Европейской Организации Ядерных Исследований (CERN) при энергиях 20–180 ГэВ. Միջուկային Հետազոտությունների Եվրոպական Կազմակերպությունում (CERN), Super Proton Synchrotron (SPS) արագացուցչի փնջերի վրա, 20–180 ԳէՎ էներգիայի տիրույթում π-մեզոնային և պրոտոնային հեղեղների երկայնական պրոֆիլները չափված են ATLAS նախագծի երկաթ-սցինտիլյատորային Tile հադրոնային կալորիմետրում` մինչև 20 միջուկային փոխազդեցության երկարություն: Pion and proton longitudinal shower profiles are measured up to 20 nuclear interaction lengths in the iron-scintillator hadronic Tile Calorimeter of ATLAS project in the beam lines of Super Proton Synchrotron(SPS) accelerator at European Organization for Nuclear Research (CERN) in the energy range of 20–180 GeV.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics