Невзаимность волн в 1D фотонных квазипериодических кристаллах - А. А. Геворгян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследованы оптические свойства одномерных квазипериодических кристаллов с линейным профилем изменения параметров модуляции. Ուսումնասիրված են մոդուլյացիայի պարամետրերի փոփոխման գծային պրոֆիլով միաչափ քվազիպարբերական բյուրեղների օպտիկական հատկությունները: The optical properties of one-dimensional photonic crystals with a graded profile of the modulation parameters are studied theoretically.
Keywords: Physics; Science; Chemical Physics