Фототок в двумерной n-p-n-структуре, индуцированный фокусированным оптическим пучком - М. С. Саакян; С. Г. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Теоретически исследовано возникновение поперечного фототока при локальном возбуждении оптическим пучком поверхности n-p-n-структуры, реализованной на основе двумерного электронного газа. Տեսականորեն ուսումնասիրված է երկչափ էլեկտրոնային գազի վրա հիմնված p-n-p-կառուցվածքում լայնական ֆոտոհոսանքի առաջացումը` պայմանավորված ֆոկուսացված օպտիկական փնջի ազդեցությամբ: The photocurrent induced by a focused optical beam in a p-n-p-structure based on two-dimensional electron gas is studied theoretically.
Keywords: Physics; Science; Chemical Physics