Оптическое поглощение, обусловленное переходами между донор-акцепторными парами в параболической квантовой яме - А. А. Костанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучено межпримесное оптическое поглощение в параболической квантовой яме. В предположении слабого легирования определены вероятности перехода “акцептор–донор” и вычислен соответствующий коэффициент поглощения света. Տեսականորեն հետազոտված է միջխառնուրդային օպտիկական կլանումը պարաբոլային քվանտային փոսում: Թույլ լեգիրացման պայմանի դեպքում որոշված է ակցեպտոր–դոնոր անցումների հավանականությունը, ինչպես նաև հաշվարկված է համապատասխան կլանման գործակիցը: The interimpurity optical absorption in a parabolic quantum well is studied theoretically. Under the assumption of a lightly doped semiconductor, the acceptor-to-donor transitions probabilities are determined, as well as the corresponding absorption coefficient is calculated.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics