Особенности поглощения света в хиральных фотонных кристаллах с большой локальной анизотропией - М. З. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрено взаимодействие света со слоем хирального фотонного кристалла. Изучены особенности эффекта Бормана при большой анизотропии. Քննարկված է լույսի փոխազդեցությունը քիրալ ֆոտոնային բյուրեղի շերտի հետ: Ուսումնասիրված են Բորմանի երևույթի առանձնահատկությունները մեծ անիզոտրոպիայի դեպքում: Light interaction with a chiral photonic crystal layer is considered. Features of the Borrmann effect at large anisotropy are studied.
Keywords: Physics; Science; Chemical Physics