Генерация ТГц волн с помощью оптического выпрямления ультракоротких лазерных импульсов с наклоненным амплитудным фронтом - К. Х. Хачатрян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Теоретически исследовано оптическое выпрямление ультракоротких лазерных импульсов с наклоненным амплитудным фронтом в кристалле LiNbO3. Показано, что теоретические оценки хорошо совпадают с экспериментальными данными. Տեսականորեն ուսումնասիրված է LiNbO3 բյուրեղում թեք ամպլիտուդային ճակատով գերկարճ լազերային իմպուլսների օպտիկական ուղղումը: Ցույց է տրված, որ տեսական գնահատումները լավ համընկնում են տպագրված փորձնական արդյունքների հետ: The optical rectification of ultrashort laser pulses with a tilted amplitude front in LiNbO3 crystal is studied theoretically. It is shown that the results of calculation are in reasonable agreement with experimental data.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics