Двумерный сферический осциллятор в постоянном магнитном поле - М. А. Алексанян; К. С. Арамян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследованы уравнения движения предложенной Беллуччи и Нерсесяном модели сферического осциллятора в присутствии постоянного магнитного поля. Показано, что эта модель точнорешаема классически, в отличие от осциллятора Хиггса, который не решается точно при включении постоянного магнитного поля. Հետազոտված են Բելլուչչիի և Ներսեսյանի կողմից առաջարկված սֆերիկ օսցիլյատորի շարժման հավասարումները մագնիսական դաշտի առկայության դեպքում: Ցույց է տրված, որ ի տարբերություն Հիգսի օսցիլյատորի, մոդելը ունի ճշգրիտ դասական լուծում հաստատուն մագնիսական դաշտի առկայության դեպքում: We study the equations of motion of the model of spherical oscillator suggested by Bellucci and Nersessian, in a constant magnetic field. It is shown that this model is exactly solvable classically, in contrast to the Higgs oscillator which could not be solved exactly in the presence of a constant magnetic field.
Keywords: Physics; Science; Indexes