Плотность распределения нулей статистической суммы для одномерной модели Поттса - К. Г. Саргсян; Л. Н. Ананикян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На основе трансфер-матричного метода разработан общий подход для получения нулей статистической суммы в случае одномерной модели Поттса с числом состояний Q, позволяющий получить распределения нулей Янга–Ли, Фишера и хроматических нулей. Q վիճակների թվով Փոթսի միաչափ մոդելի վիճակագրական գումարի զրոների ստացման համար տրանսֆերմատրիցական մեթոդի հիման վրա մշակված է ընդհանուր մոտեցում, որը թույլ է տալիս ստանալ Յանգ-Լիի, Ֆիշերի և քրոմատիկ զրոների բաշխումները: Using transfer-matrix approach, we propose a general approach to obtain one-dimensional Q-State Potts model partition function zeros.
Keywords: Physics; Science; Indexes