Синтез легированных азотом углеродных пленок и измерение их электрофизических характеристик - А. С. Восканян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Методом разложения парогазовой смеси Ar:C7H8:N2 с помощью ионного источника постоянного тока синтезировaны алмазоподобные углеродные пленки (АУП). Կատարված է ազոտով լեգիրացված ածխածնային ալմաստանման թաղանթների սինթեզում (N-ԱԱԹ), հաստատուն հոսանքի իոնային աղբյուրի միջոցով, Ar:C7H8:N2 գազային խառնուրդի տրոհման արդյունքում առաջացած չեզոք և իոնիզացված բաղադրիչներից: Diamond-like carbon films (N-DLC) were synthesized at Ar:C7H8:N2 gas-vapor mixture destruction, using the ion source.
Keywords: Physics; Science; Radiophysics