ЭПР y-облученного моногидрата β-мальтозы - Г. В. Абагян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Методом ЭПР исследован y-облученный моногидрат β-мальтозы в широком интервале (77–380 K) температур. Предложена возможная схема радиационной деструкции моногидрата β-мальтозы. ԷՊՌ մեթոդով ջերմաստիճանային լայն տիրույթում (77–380 Կ) հետազոտված են y-ճառագայթված β-մալթոզի միահիդրիտները: Առաջարկված է β-մալթոզի միահիդրատի ճառագայթումային քայքայման հնարավոր սխեման: Using ESR technique, y-irradiated monohydrate of β-maltose is investigated in a wide range of temperatures (77–380 K). A possible scheme of the radiation-induced degradation of monohydrate of -β-maltose is proposed.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics