Излучение частицы, вращающейся по неэкваториальной орбите вокруг диэлектрического шара - Л. Ш. Григорян; Г. Ф. Хачатрян; С. Р. Арзуманян; М. Л. Григорян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассчитана интенсивность излучения релятивистской заряженной частицы, равномерно вращающейся по неэкваториальной орбите вокруг диэлектрического шара, как функция расстояния z от плоскости орбиты до центра шара. Հաշվարկված է դիէլեկտրական գնդի շուրջը, նրա ոչ հասարակածային հարթության մեջ հավասարաչափ պտտվող ռելյատիվիստական լիցքավորված մասնիկի ճառագայթման ինտենսիվությունը կախված գնդի կենտրոնից պտտման հարթության z հեռավորությունից: The intensity of radiation from a relativistic charged particle uniformly rotating along a not equatorial orbit of a dielectric ball versus of the distance z from the orbit plane to the ball center is calculated.
Keywords: Physics; Science; Electricity and magnetism