К образованию окружностей на кикучи-электронограммах - Р. К. Караханян; К. Р. Караханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Получены кикучи-электронограммы кремния, содержащие окружности большого радиуса. Показано, что эти окружности обусловлены одномерной дифракцией электронов, имеющей место при их осевом каналировании в кристалле кремния. Սիլիցիումի բարակ թաղանթների անցումային եղանակով ստացված արագ էլեկտրոնների դիֆրակցիոն կիկուչի-պատկերների միջոցով ցույց է տրված, որ այդ պատկերներում դիտվող շրջանագծերը պայմանավորված են էլեկտրոնների միաչափ դիֆրակցիայով, որը տեղի է ունենում ատոմների գծային շարքի երկայնքով էլեկտրոնների կանալավորման ընթացքում: By means of transmission high-energy electron diffraction from films of silicon single crystal the continuous circles in the Kikuchi patterns are obtained. It is shown that these circles are caused by the one-dimensional electron diffraction arising at the axial channeling of electrons along rows of atoms.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics