Классификация электромагнитных колебаний в тороидальном резонаторе - Э. Д. Газазян; Т. А. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрена проблема собственных функций в тороидальном резонаторе и показано, что в нем существуют волны типа E и H. Դիտարկված է սեփական ֆունկցիաների խնդիրը տորոիդային ռեզոնատորում: Ապացուցված է, որ տորոիդային ռեզոնատորում գոյություն ունեն E- և H-տիպի ալիքներ: We consider the problem of own functions in a toroidal cavity. It is proved that E- and H-types of waves exist in a toroidal cavity.
Keywords: Physics; Science; Electricity and magnetism