Надпороговая ионизация атомов с учетом кулоновского рассеяния - А. Г. Маркосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проведен анализ релятивистской теории надпороговой ионизации водородоподобных атомов с учетом кулоновского рассеяния в линейно поляризованном сверхинтенсивном лазерном поле. Ուսումնասիրված է գծային բևեռացված գերհզոր լազերային դաշտում ջրածնանման ատոմների վերշեմային իոնիզացիայի քվանտային ռելյատիվիստիկ տեսությունը: Within the framework of the relativistic quantum theory the above-threshold ionization process of the hydrogen-like atoms in a superintensive linear polarization electromagnetic wave is studied.
Keywords: Science; Indexes; Physics