Газоохлаждаемый каскадный реактор в подкритическом режиме - В. М. Жамкочян; С. В. Жамкочян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследована каскадная электроядерная энергетическая система, включающая газоохлаждаемые реактор-бустер на быстрых нейтронах и основной реактор на тепловых нейтронах. Հետազոտված է գազահովացուցիչ բուստեր-ռեակտոր արագ նեյտրոնների վրա և հիմնական ռեակտոր ջերմային նեյտրոնների վրա ներարող կասկադային էլեկտրամիջուկային էներգիական համակարգը: A cascade electronuclear system including a gas-cooled booster reactor on fast neutrons and main reactor on thermal neutrons is studied.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics