Ускорение электронов лазерным импульсом в газовой среде с переменным показателем преломления - С. С. Исраелян; Х. В. Седракян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На основе численного интегрирования классических релятивистских уравнений движения исследована возможность нелинейного черенковского ускорения электронов в режиме захвата реальным лазерным импульсом конечной длительности и определенной формы огибающей интенсивности в среде с переменным показателем преломления. Շարժման դասական ռելյատիվիստիկ հավասարումների թվային ինտեգրման միջոցով հետազոտված է զավթման ռեժիմում փոփոխական բեկման ցուցչով միջավայրում էլեկտրոնների ոչ-գծային չերենկովյան արագացման հնարավորությունը վերջավոր տևողությամբ և ինտենսիվության որոշակի պարուրիչով իրական լազերային իմպուլսով։ By means of numerical integration of the classical relativistic equations of motion an opportunity of a nonlinear Cherenkov acceleration of electrons in the capture regime by an actual laser pulse of finite duration and certain form of the envelope of the intensity in a medium with a variable refraction index is investigated.
Keywords: Physics; Science; Nuclear Physics