К вопросу геоэлектрокартирования палеорельефа - А. К. Матевосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлены результаты физического моделирования палеодолины с применением вертикального электрического зондирования, выполненного в объемном электролитическом баке. Даны рекомендации по выбору рационального электроразведочного комплекса с целью повышения достоверности и результативности полевых исследований палеорельефа. Հոդվածում, կիրառելով ուղղաձիգ էլեկտրական զոնդավորումներ ծավալային էլեկտրոլիտիկ բաքում, ներկայացված են պալեոհովիտի ֆիզիկական մոդելավորման արդյունքները: Պալեոռելյեֆի դաշտային ուսումնասիրությունների հուսալիության և արդյունավետության բարձրացման նպատակով, տրվում են առաջարկություններ ռացիոնալ էլեկտրահետախուզական համալիրի ընտրության վերաբերյալ: The article presents the results of physical modeling of paleo-valleys using vertical electrical sounding performed in a volume electrolytic tank. Recommendations are given on the choice of a rational electrical prospecting complex in order to increase the reliability and effectiveness of field studies of the paleorelief.
Keywords: Science; Geology