ՀՀ ԳԱԱ Երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտում կատարված հիմնարար և կիրառական հետազոտությունների հիմնական արդյունքները - Ռ. Լ. Մելքոնյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ինստիուտի հակիրճ պատմության լույսի ներքո հոդվածում ներկայացված են ՀՀ ԳԱԱ Երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտի (ԵԳԻ) տարբեր սերունդների աշխատակիցների, նրանց համահեղինակների կողմից ստացված հիմնարար և կիրառական հետազոտությունների որոշ արդյունքները,համապատասխան մեջբերումներով: ՀՀ տարածքի երկրաբանության վերաբերյալ ժամանակակից պատկերացումները, գլխավորապես, հիմնված են ինստիտուտի գիտական աշխատակիցների մի քանի սերունդների և տարբեր երկրների մասնագետների հետ համատեղ կատարված հետազոտությունների արդյունքների վրա: В течение прошедших лет со времени основания института (1935г.) его сотрудниками и их соавторами в различных областях геологии получен ряд важных результатов, имеющих фундаментальное или прикладное значение. Однако до настоящего времени они, в обобщенной форме, с соответствующими ссылками, не были представлены геологической общественности. Целью предлагаемой статьи является восполнение этого пробела. Along with a brief overview of the history of the Institute of Geological Sciences (IGS), the paper presents some of the results achieved in the course of basic and applied scientific research by a few generations of the IGS staff and their co-authors and includes appropriate citations. The modern concepts on the geology of the area of the RA are primarily based on the results produced by the studies conducted by several generations of the institute’s staff jointly with experts from different countries.
Keywords: Science; Geology; General Works; Academies and learned societies